Ağır Sanayi Zincirleri: Endüstriyel Gücün Bel Kemiği

Ağır Sanayi Zincirleri: Endüstriyel Gücün Bel Kemiği

Endüstriyel taşıma, kaldırma ve tahrik uygulamalarında kullanılan ağır sanayi zincirleri; sektörlerin iş süreçleri için en önemli ürün olma özelliği taşır.

Ağır Sanayi Zinciri Nedir?

Zorlu çalışma koşulların dayanacak şekilde tasarlanan ve çeşitli uygulamalarda aktif rol oynayan ağır hizmet tipi zincirler; mukavemeti yüksek, uzun ömürlü ve güvenlidir. Ağır çalışma koşullarında sorunsuz bir şekilde çalışan bu zincirler, özellikle çimento ve demir çelik sektörleri tarafından tercih edilir.

Ağır Sanayi Zincir Türleri Nedir?

40 yıldan fazla bir süredir sektörlere hizmet veren Makelsan Zincir’in birçok farklı tipte konveyör zinciri tasarımı ve üretimi bulunur. Bunlar; Rotary Api Zincir, Leaf Zincir, Makaralı Zincir, Düz Form Baklalı Zincir ve Gall Zincir olarak tanımlanır.

Demir çelik sektöründe, haddehanelerde, asfalt endüstrisi, çimento endüstrisi, kimya endüstrisi, şeker endüstrisi, ahşap endüstrisi ağır yük kaldırma sistemlerinde ve boru çekme tesislerinde kullanılan Rotary Api Zincir; uygulanacağı sektöre göre farklı ebat ve konfigürasyonlarda üretilir.

Ağır hizmet uygulamaları için ideal olan Leaf Zincir (Fleyer Zincir) ise takım tezgahları, asansör ve fırın kapıları, forklift direkleri, dönen çerçeveler ve benzer kaldırma veya dengeleme uygulamaları için karşı ağırlık zincirleri olarak kullanılır.

Bir diğer ağır sanayi zinciri olan Makaralı Zincir, aktarma zincirlerine çeviklik ve dayanıklılık kazandırır. Makaralı Zincirler konveyör endüstrisi, tel ve boru çekme makineleri, baskı presleri gibi makine uygulamalarında kullanılır.

Yüksek yük taşıma kapasitesine sahip ve kendi ağırlıklarının %90’ına kadar olan yükleri taşıyabilen Düz Form Baklalı Zincir, demir çelik ve benzeri sektörlerde ağır yük kaldırma zinciri olarak tercih edilen Gall Zincir; diğer önemli ağır sanayi zinciri çeşitleridir.

Ağır Sanayi Zincirlerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

Ağır sanayi zinciri seçerken; çalışma koşullarını belirlemek, zincire uygulanacak kuvvetleri hesaplamak ve montajı yapmak için teknik detayları kararlaştırmak gerekir. Ağır sanayi zincirinin maksimum hizmet ömrünü sağlaması ve iş süreçlerin aksamadan devam edebilmesi için, zincire uygun şekilde bakım yapılması ve yağlanması önem taşır.

Ağır Sanayi Zincirlerin Faydaları

Ağır sanayi zincirlerinin en önemli faydaları; mukavemeti yüksek, uzun ömürlü ve güvenli olmasıdır. Değişen hızlara veya yükleme koşullarına uyum sağlar, daha esnektir ve şiddetli darbelere karşı ekstra güvenlidir.

Türkiye’deki Önemli Ağır Zincir Üreticileri

Türkiye’de ağır zincir üretimi konusunda etkili ülkelerden biridir. Sektörün öncülerinden olan Makelsan Zincir’in birçok farkı endüstri için ağır sanayi zincirleri üretir. Detaylı bilgi almak için Makelsan Zincir’in deneyimli ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Kategoriler: Blog
Etiketler: