Ahşap İşleme Endüstrisinde Testere Dişli Zincirler

Ahşap İşleme Endüstrisinde Testere Dişli Zincirler

Ağaç işleme endüstrisinde taşıma görevi üstlenen testere dişli zincirler (Üstü tırtıklı baklalı), alaşımlı temperlenmiş ve yüzeyi sertleştirilmiş çelikten üretilir. Aşınma direncini artırmak için ekstra sert bir yüzeye sahip pimlere, maksimum yorulma mukavemeti için ise kumlanmış plakalara sahip testere dişli zincir; malzemeyi kaymadan ve zarar vermeden taşıyabilmek için darbeye dayanıklı olacak şekilde tasarlanır.

Ahşap İşleme Uygulamalarına Yönelik Zincirler

Aşınmaya son derece dayanıklı olan ve optimum yorulma mukavemeti için tasarlanan testere dişli zincir, ahşap işleme endüstrisinde ham kereste ve kesilmiş kalasları taşınmak için kullanılır. Ağaç işleme sektöründe operasyonel verimliliği korumak, hacim verimini artırmak ve maliyetli kayıplarını önlemek gibi önemli görevleri olan testere dişli zincir; hız ve verimlilik konusunda mükemmel hizmet verir.

Ahşap işleme sektörünün tüm ihtiyacına yanıt veren bu zincirlerin bakımı büyük önem taşır. Ağaç gövdelerinin birbirine benzememesi bu zincirleri zorlarken; talaşlar, yağlama yapılmayan zincirlerin dişlerine ve makinelere zarar verebilir. Bakımı ve yağlaması doğru şekilde yapılan zincirler ise her durumda kusursuz çalışır. Nemden zarar görmesini önleyen ve ıslak ortamlarda sorunsuz çalışmasını sağlayan özel diş tasarımına sahip, tüm hava koşullarına son derece dayanıklı olan bu ürün, dış mekanlarda da kullanılabilir.

Makelsan Zincir’den Ahşap İşleme Endüstrisine Yönelik Çözümler

Konveyör, taşıma ve tahrik zinciri uygulamaları için Makelsan Zincir’in sunduğu çözümlerden biri; kağıt ve selüloz endüstrisi, sunta endüstrisi, mobilya endüstrisi, yapıştırılmış lamine ahşap endüstrisi, planya değirmenleri, ahşap cila makineleri gibi farklı alanlarda kullanılabilen testere dişli zincirlerdir. Aşırı dinamik yüklere maruz kalabilen bu zincirler; yuvarlak kereste taşımacılığı, testere hatları ve tahta taşımacılığı, talaş taşıma, işleme gibi tüm taşıma süreçleri için üretilir.

Ham Keresteler İçin En İyi Kalite

Toz, kir ve talaşla dolu bir çalışma ortamında hizmet veren bu ürüne, uzun ömürlüsü olması ve aşınmayı azaltmak için uygun yağlayıcılarla bakım yapılır. Bu zincirlerin testere şeklinde yani tırtıklı dişli olarak üretilmesinin nedeni, makinenin talaş ve tozla tıkanmasını önlemek iken, keskin kenarları sayesinde yüksek hızlı kesim yapmasıyla bilinir. Testere dişli zincirler, uygulama gereksinimlerine uyumlu olmak kaydıysa diğer konveyör bileşenleri ile kullanılabilir. Makelsan Zincir’in ihtiyaca göre çeşitli şekil ve boyutlarda ürettiği testere dişli zincir hakkında detaylı bilgi almak için, geniş ürün yelpazesi ile 1980 yılından beri hizmet veren ve sektörde uzman olan firmanın deneyimli ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Kategoriler: Blog
Etiketler: