Akümülasyon Zincirleri: Aktarım ve Faydaları

Akümülasyon Zincirleri: Aktarım ve Faydaları

Yüksek performans özelliği sayesinde, bir yerden başka bir yere taşınan malların iş sürecini aksatmadan konumlandırılmasını sağlayan akümülasyon zinciri, sistemin her hareketinde gerçekleşebilecek sarsıntıları hemen hemen sıfıra indirir. Akümülasyon zincirlerinde bulunan düşük sürtünme katsayısına sahip dış silindirler, yüzde 30’a varan oranda enerji tasarrufu sağlar.

Akümülasyon Zincirleri Sorunsuz Taşımayı Nasıl Sağlar?

Akümülasyon zincirinin her iki tarafında bulunan avara silindirleri; gücü iletmek için dişlinin dişleriyle birleşir ve zinciri kılavuz rayında destekler. İşte bu sayede sorunsuz ve neredeyse sarsıntısız bir ürün konumlandırması sağlayan akümülasyon zincirleri birçok endüstri tarafından tercih edilir. Akümülasyon zincirindeki silindirler, taşınan ürüne bağlı olarak zincirin farklı hızlarda çalışması için ayarlanabilir. Sistemdeki makaralarda oluşan sürtünme ise taşınan mallar üzerinde hafif bir darbe basıncına neden olur. Sonuç olarak taşıma, kolayca ve aksama yaşanmadan gerçekleşir.

Performansta Çeşitlilik: Akümülasyon Zinciri Türleri

Akümülasyon zinciri, müşteri ihtiyacı ve kullanım şekli doğrultusunda ortadan veya yandan makaralı olacak şekilde tasarlanabilir. A tipi, B tipi, C tipi, D tipi, E tipi, F tipi, G tipi olmak üzere çeşitleri bulunan akümülasyon zincirleri; standart ve yana yaylanan olarak ikiye ayrılır. Akümülasyon zincirindeki taşıyıcı silindirler; sertleştirilmiş çelik, paslanmaz çelik, nikel kaplama veya plastik olarak üretilebilir. Bununla birlikte, dubleks veya tripleks tasarımlar da yapılabilir.

Verimlilik ve Dayanıklılık: Makelsan Akümülasyon Zincirlerinin Avantajları

Verimli, yüksek performanslı, dayanıklı ve tasarruflu olması özellikleriyle sanayilerin tercih ettiği akümülasyon zincirleri, zincir ve tahrikte daha az gerilim oluşturmasıyla tüm konveyör sisteminin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Dış silindirlerin sağladığı enerji tasarrufu sayesinde, tahrik motorlarında bir değişikliğe gitmeksizin konveyör sisteminin uzunluğu yüzde 30 artırılabilir. Uzunluk değiştirilmez ise daha küçük tahrik üniteleri takılabilir. Uzun taşıma mesafeleri için yan kılavuz plakaların kullanılması tavsiye edilir.

Bakım Gerektirmeyen Akümülasyon Zincirleri: Belirli Sektörler İçin İdeal

Taşınan malların sorunsuz bir şekilde konumlandırılmasını garanti eden ve sistemin hareket ettiği ve durduğu durumlarda neredeyse tamamen sarsılmayı önleyebilen akümülasyon zincirleri; elektronik, gıda paketleme, kereste, cam ve seramik, tıbbi teknoloji sektörünün tercih ettiği ürünler arasında yer alır. Bakım ve yeniden yağlamanın zor veya imkansız olduğu alanlarda da tercih edilir.

Önce Güvenlik: Küçük Parça Korumalı Akümülasyon Zincirleri

Çelik veya beton gibi ağır malları, sorunsuz ve optimum ağırlık dağılımı ile taşıyabilme becerisine sahip akümülasyon zincirinin aşınma direnci yüksek olur. Çalışma prensibi sayesinde endüstriyel güvenlik sağlayan ve kazaların önlenmesine katkıda bulunan akümülasyon zincirleri hakkında detaylı bilgi almak için, 1980 yılından beri hizmet veren ve sektörde uzman olan Makelsan Zincir’in deneyimli ekibiyle iletişime geçebilirsiniz

Kategoriler: Blog
Etiketler: