Endüstriyel Zincir Kızakları: Makinelerde Hassasiyete Yön Veriyoruz

Endüstriyel Zincir Kızakları: Makinelerde Hassasiyete Yön Veriyoruz

Makelsan Zincir; müşterilerinin ihtiyaç duyduğu taşıyıcı zincir, zincir kızağı ve dişli sisteminin tamamını tasarlayıp üretebiliyor. Bu sayede müşterilerine, zincir dişli sisteminin çalışabilirliği ile ilgili tam garanti, tek tedarikçiden ürün almanın getirdiği maliyet ve zaman tasarrufu, olası arıza durumunda kolay ve hızlı müdahale etme gibi önemli avantajlar sunan Makelsan Zincir, PE1000 zincir kızakları ve sürtünme profillerinde de teknik resim veya numune ile birlikte çalışabiliyor.

Endüstriyel Zincir Kızakları Nedir?

Verimli çalışan bir zincir için gereken geniş bir bileşen yelpazesini kapsayan endüstriyel zincir kızakları; kusursuz bir aşınma, şok, darbe ve asit direncine sahiptir. Endüstriyel zincir kızakları, zincir kullanımı gerektiren uygulamalarda sürtünme ve gürültüyü elimine eden PE1000 (UHMW1000) kızak ve profillerden oluşur.

Zincir Kızaklarının Türleri Nelerdir?

Makelsan Zincir PE1000 zincir kızakları ve sürtünme profillerinin; Ağır Tip Zincir Kızakları, Çelik Profilli Zincir Kızakları, Çelik Profiller, Özel Kayış Kızakları, Çelik Profilli Kızaklar, Düz Bantlar için Çelik Profilli Kızaklar, Kayış Kızakları, Çelik Profilli V Kayış Kılavuzları gibi çeşitleri bulunur. Zincir kızaklarının; T Model Zincir Kızakları, C Model Zincir Kızakları, U Model Zincir Kızakları, UCT Zincir Kızakları, UCC Zincir Kızakları, TCG Zincir Kızakları, Çelik Profilli HCP Kızakları, Çift ve Tek Sıra Kanallı Zincir Kızakları, PE1000 Malzemeler gibi birçok türü vardır.

Zincir Kızaklarının Avantajları Nelerdir?

Gürültü ve titreşim azaltma özellikleri bulunan endüstriyel zincir kızaklarının en önemli avantajları; aşınmaya karşı yüksek dayanıklı, neme dayanıklı, darbeye dayanıklı, kimyasallara dayanıklı, düşük sıcaklarda direnci yüksek, düşük özgül ağırlığa ve düşük sürtünme katsayısına sahip olmasıdır. Bu özellikleri sayesinde endüstriyel kızaklar; yeme içme, ambalajlama, dondurulmuş gıda sektörlerinde tercih edilir.

Zincir Kızaklarını Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Endüstriyel zincir kızaklarını seçerken; zincir tipi ile uyumluluğu, kurulum ve bakım gibi kriterler önem taşır. Seçim yapmadan önce ise çalışma koşullarını belirlemek, zincire uygulanacak kuvvetleri hesaplamak ve montajı yapmak için teknik detayları kararlaştırmak gerekir. Ürünün uzun ömrünü devam ettirebilmesi ve iş süreçleri aksatmaması için uygun şekilde bakım yapılması önemlidir.

Türkiye’deki Önemli Zincir Kızağı Üreticileri

Türkiye’de birçok endüstriyel zincir kızağı üreticisi bulunurken; Makelsan Zincir, zincir ve dişli üretiminde de olduğu gibi PE1000 zincir kızakları ve sürtünme profillerinde de teknik resim veya numune ile birlikte çalışabiliyor. Detaylı bilgi almak için, 1980 yılından beri hizmet veren ve sektörde uzman olan Makelsan Zincir’in deneyimli ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Kategoriler: Blog
Etiketler: