İndüksiyonla Sertleştirme, Konveyör Zincirine Neden Uygulanır?

İndüksiyonla Sertleştirme, Konveyör Zincirine Neden Uygulanır?

indüksiyonla sertleştirme

İndüksiyonla sertleştirme, karbon çeliği kısmının indüksiyonla ısıtılarak ısıtıldığı ve sonra söndürüldüğü bir ısıl işlem şeklidir.

Bu yüksek kontrol edilebilir yöntem sürekli olarak tekrarlanabilir ve konveyör zincirinin gücünü önemli ölçüde arttırır.

Standart sertleştirme ile karşılaştırıldığında, sıkıştırılmış yüzey ve artan endüksiyon sertleştirilmiş parçaların sertlik derinliği, konveyör zincir bileşenlerinin aşınma ömrünü ve yorulma direncini büyük ölçüde arttırdığı kanıtlanmıştır.

Endüksiyonla sertleştirme işlemi, yalnızca konveyör zincir pimlerinin ve konveyör zincir burçlarının çalışma alanlarını seçici olarak sertleştirmemize olanak sağlar.

Bu arada malzemenin çekirdek gücü yumuşak ve yumuşak kalır – bu da şok yüklerine karşı daha büyük bir genel dirence sahip bir zincir oluşturur.

Bu aynı yöntemi kullanarak, dış yan plakalar ve pimler arasında ve iç yan plakalar ve burçlar arasındaki baskı miktarını da artırabiliriz.

Ve konveyör zincir pimlerimizi perçinlerken, yerinden çıkarılan malzeme miktarı, tamamen sertleştirilmiş bir pimle elde edilenden çok daha fazladır – çok daha yüksek itme değerleri ve geliştirilmiş zincir gücü sunar.

Kategoriler: Blog
Etiketler: