Konveyör Zincir Dişlisi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konveyör Zincir Dişlisi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir dişli takımı belli bir dereceye kadar yıprandığında, hızlı zincir aşınmasına neden olabilir ve bir sonraki mevcut fırsatta değiştirilmesi gerekecektir. Ancak bunu çok erken değiştirin ve gereksiz masraflara uğrayacaksınız. Zincir dişlerinin yüzlerini inceleyerek, zincir dişlisinin aşınmış olup olmadığını derhal söyleye bilmelisiniz.

Dişliler değiştirildiğinde, yanlış hizalanmış dişliler, erken zincir aşınmasının yaygın bir nedeni olduğundan, millerle doğru şekilde hizalanmaları önemlidir.

Miller ve dişli diş yüzleri doğru bir şekilde hizalandığında, yük maksimum servis ömrünün elde edilmesine yardımcı olan tüm zincir genişliği boyunca eşit bir şekilde dağıtılır.

Sallanma kontrolü için dişlilerin işlenmiş yüzleri boyunca birkaç pozisyonda düz bir kenar, naylon çizgi veya lazer görme aracı kullanılmalıdır. Zincir dişlileri doğru hizalandıktan sonra, anahtarları son kontrol olarak eve götürmelisiniz.

Endüksiyonla Sertleştirilmiş Dişlere Sahip Dişliler

Zincir dişlileri ile indüksiyonla sertleştirilmiş küçük dişliler Küçük konveyör zincir dişlisi dişlerinin indüksiyon sertleştirilmesi, diş yüzeyinin sadece lokalize sertleşmesine yol açar, bu da endüksiyon sertleştirilmiş konveyör zincir dişlilerinin, dişlilerin özel çalışma bölgesinde özellikle sertleştirildiği anlamına gelir.

Bu hassas sertleşmeyi sağlamak için aplikatör bobini sadece diş profiline maruz kalırken, yine de deliğin ve diğer parçaların yumuşak ve esnek kalmasını sağlar.

Sert konveyör zincir dişlisi deliklerinin, millerde erken aşınmaya neden olduğu iyi bilinmektedir, bu nedenle indüksiyon sertleştirilmesiyle sadece dişlerle sertleştirmek, bu gibi zorlukları önleyebilir. Endüksiyon sertleştirme, özellikle ağır yük sürücülerinde veya ağır ve aşındırıcı ortamlarda konveyör zincir dişlisinin ömrünü uzatacaktır.

Endüstriyel alanlara özel olarak üretilen kişiselleştirilebilir zincir dişlileri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, deneyimli Makelsan Zincir ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kategoriler: Blog
Etiketler: