Daha Uzun Ömürlü Bir Konveyör Zinciri İçin;

Daha Uzun Ömürlü Bir Konveyör Zinciri İçin;

uzun ömürlü konveyör zinciri

Konveyör zinciriniz sıklıkla metal veya plastik aşınma şeritleri üzerinde çalışıyorsa, yüzeylerin sertliğini ve konveyör zincir bağlantı plakalarının bitmiş durumunu dikkatlice düşünmek önemlidir.

Bir metal konveyör zincir sürtünme profili çok sert olduğunda, konveyör zinciri yan plakalarının hızlı bir şekilde aşınmasına neden olabilir ve bu, zincirin ömrünü önemli ölçüde azaltır.

Konveyör zincirinizi plastik bir aşınma şeridi üzerinde çalıştırıyorsanız, o zaman aşınma şeridinizin ömrünü, konveyör zinciri bağlantı plakalarının tüm keskin kenarlarını çıkarmak için çapak alma işlemi ile artırabilirsiniz.

Çapak alma işlemi nedir ?

Çapak alma işlemi , bitmiş konveyör zincir bağlantı plakalarının, keskin kenarları gidermek için özel bir aşındırıcı ortama ‘koydukları’ bir kaba yerleştirilmesini içeren basit bir işlemdir.

Sonuçta, belirgin şekilde daha uzun aşınma ömrüne sahip daha pürüzsüz plakalar oluşur. .

Plastik konveyör zincir sürtünme profillerinin ömrünü arttırmak istiyorsanız konveyör zinciri yan plakalarının takılmasını istemenizi şiddetle öneririz.

Yedek aşınma şeritlerinde, pahalı makine aksama sürelerinde ve mühendis işçilik maliyetlerindeki potansiyel tasarruf, çapağı alınan konveyör zincirinin temel fiyatındaki küçük artışı çok aşacaktır.

Kategoriler: Blog
Etiketler: