Konveyör Zincirlerinin Terminolojileri Nelerdir?

Konveyör Zincirlerinin Terminolojileri Nelerdir?

Konveyör Zincir Terminolojileri

ANSI
ANSI, uluslararası üretim standartlarını belirlemek ve desteklemek için var olan Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü’nün kısaltmasıdır.

BURÇ
Bir burç, yatak veya kılavuz olarak hizmet etmek üzere bir zincirin iç bağlantısına takılan boru şeklinde bir metal kol veya astardır.

BS
BS, uluslararası üretim standartlarını belirlemek ve desteklemek için var olan İngiliz Standartları Enstitüsü’nün kısaltmasıdır.

KOPMA YÜKÜ
çekme dayanımı, nihai çekme dayanımı veya UTS olarak da bilinir)
Kopma yükü, bir zincirin kopacağı yüktür. Çalışma yükü olması amaçlanmamıştır ve yalnızca farklı zincirlerin bağıl kuvvetinin karşılaştırılması olarak kullanılır.

ISIL İŞLEM (yüzey sertleşmesi olarak da bilinir)
Kasanın sertleşmesi, metal yüzeylerin, malzemelerin yüzeyine nüfuz ettirilmesiyle sertleştirilmesi işlemidir, sert bir alaşımdan ince bir tabaka oluşturur. Zincir bileşenlerinin ve ataşmanların aşınma ömrünü uzatmak için kullanılır.

KOPİLYA
Perde pimi, zincir yapısında ekstra güvenlik sağlamak için bir pimin ucundaki bir çapraz deliğe yerleştirilen küçük bir cihazdır.

ZİNCİR UZAMASI (zincir uzaması olarak da bilinir)
Bir zincir aşınırken, pimler artık plaka deliklerine sıkıca oturmaz ve zincirin uzunluğu artar. Bu artış tipik olarak bir zincir aşınma göstergesi kullanılarak ölçülür ve nominal uzunluğun yüzdesi olarak verilir.

DIN
DIN, Deutsche Institut für Normung’un kısaltmasıdır ve Almanya’da üretim standartlarını belirlemekten sorumlu bir organdır.

ÇİFT ADIMLI ZİNCİR
(aynı zamanda geniş adım zinciri olarak da bilinir)
Çift adımlı zincir, standart zincirden yuvarlak parçaları kullanan ancak iki katı perdeye sahip bir tür konveyör zinciridir. Uzun merkez mesafeli tahriklerde kullanılan hafif bir konveyör zinciridir.

DÖVME KONVEYOR ZİNCİRİ (ayrıca dövme kazıyıcı zinciri olarak da bilinir)
Dövme konveyör zinciri, neredeyse her zaman kazıyıcı veya özel ataşmanlar eklenen bir tür zincirdir. Zincir bağlantılarının kendileri, özel olarak seçilmiş alaşımlı çelikten yapılır ve daha sonra toleransları kapatmak için hassas şekilde işlenir. dövme konveyör zincirleri, tahıl, kömür ve kül gibi ürünlerin dökme malzemelerin taşınmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

ISO
ISO, Uluslararası Standardizasyon Örgütü’nün kısaltmasıdır. ISO, İsviçre, Cenevre’de Merkez Sekreteryası olan 147 ülkenin ulusal standart enstitülerinden oluşan bir sivil toplum örgütüdür. ISO standartları, zincir üreticilerinden, sektörden ve dünyanın her yerinden kurumlardan temsilcilerden oluşan bir komite tarafından üretilmektedir.

INDUKSİYON SERTLEŞTİRME
İndüksiyonla sertleştirme, bir manyetik alanı söndürmeden önce belirli bir dönüşüm aralığında veya üzerinde bir sıcaklığa değiştirerek çeliği sertleştiren bir tür ısıl işlemdir. Endüksiyon sertleştirme aşınma direncini ve servis ömrünü arttırır.

MAKSİMUM ÇALIŞMA YÜKÜ
Maksimum çalışma yükü, bir zincirin yorulma arızası yaşamadan önce dayanabileceği maksimum yüktür. Azami çalışma yükü laboratuvar koşullarında yorulma testi yapılarak belirlenir, ancak belirli hız ve sıcaklıklarda daha düşük olabilir ve üretici ile tartışılmalıdır.

Kategoriler: Blog
Etiketler: