Konveyör Zincirlerinde Yağlama İşlemi

Konveyör Zincirlerinde Yağlama İşlemi

konveyör zincirlerinde yağlama

Bir konveyör zincirinin iyi performans göstermesi için, dayanma yüzeyinin yağlanması gerekir.

Tüm MKS MAKELSAN konveyör zincirleri fabrikadan çıkmadan önce yağlanır, ancak kurulumdan sonra ve düzenli aralıklarla önleyici bir önlem olarak yeniden yağlama yapılmalıdır.

Doğru yağlama, güç emilimini, aşınma oranını, aşınmayı ve gürültüyü en aza indirir.

Normal koşullarda ve çalışma sıcaklıklarında, orta viskoziteye sahip kaliteli bir mineral yağ; SAE 20W50 yeterli olacaktır. Ancak, özel uygulama ortamları için uzman yağlayıcılar gerekecektir.

Bazı endüstrilerde çalışan konveyör zincirleri, taşınan ürünün kirlenmesini veya bozulmasını önlemek için özel yağlayıcılar gerektirir.

Yiyecek, tütün, su, tekstil, hastane ve nükleer endüstrilerde çalışanlar tavsiye için bir yağlama uzmanına başvurmalıdır.

Düşük sıcaklıklarda (-60 ° ile 0 ° C arasında) çalışan konveyör zincirleri, zincirin donmasını ve eklemlenmeyi durmasını önlemek için uzman düşük sıcaklıkta su itici özel yağ gerektirecektir.

160 ° C’ye kadar ıslak film yağlayıcı kullanılmalıdır. Bu tip yağlayıcılar genellikle klorlu bir hidrokarbon çözücü içinde dağılmış ve yağlayıcının zincirin ek yerlerine girmesine izin veren katı yağlardır.

160 ° C’nin üzerindeki sıcaklıklar için, kuru film karbonlaştırıcı olmayan bir yağlayıcı kullanılmalıdır.

Tozlu ortamlarda çalışan konveyör zincirleri, toz yapışmasını önlemek için kuru film yağlayıcıyla yağlanmalıdır. Herhangi bir birikintiyi gidermek için zincir periyodik olarak temizlenmeli ve yeniden yağlanmalıdır.

Su tesislerindeki konveyör zincirleri tipik olarak su seviyesinin üzerinde çalışır ve bu nedenle içme suyuna damlamayacak (ve potansiyel olarak kirlenmeyecek) yeterince yapışkan olan bir yağlama maddesi gerektirir. Ağır yağlar genellikle en etkili olanlardır.

Kanalizasyon arıtma işlerinde çalışan konveyör zincirleri genellikle suya batırılır ve bu da onları düzenli olarak yağlamayı imkansız hale getirir.

Zincir siparişinde , sürekli ıslak ortamlar için özel olarak uygun malzeme ve üretim süreçleri istemelidir.

Zincirlerin yağlama için erişilebilir olduğu yerlerde, su itici yağ kullanılmalıdır.

Solventlere maruz kalan taşıyıcı zincirlerin yeniden yağlanması genellikle ürünü kirletebileceğinden mümkün değildir. Uzman tavsiyesi için yağlama tedarikçileriyle irtibata geçilmelidir.

Kategoriler: Blog
Etiketler: